dijous, 25 de març del 2010

NOU PEIX A L'AQUARI!


Tenim un nou peix a l'aquari. L'ha pescat en Joan S. (que a vegades fa comentaris al blog). Ens ha contat que al mateix lloc on el va pescar, hi havia un peix lluna enrevoltant la barca (Li demanaré si ens deixa la foto i el podrem veure).
Aquest nou peix és molt curiós i sobretot molt diferent dels que haviem tengut fins ara. El seu nom vulgar creim que és tres coes, forcadella... no sabem si també "mare d'anfós".
Qualcú ens pot aportar més informació? Com ara que menja, on viu, nom científic...

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest peix es molt guapo,màgrada molt el seu color.MARTA 6.C

Anònim ha dit...

Hola, soc un altre pic na Marta, no he trobat res pel nom de forcadella, ni pel nom "mare d'anfós".ADEU!

katy ha dit...

Hola a tothom! A mi també m'agrada, sobretot veure'l nadar, amb aquestes aletes tan llargues que té, és molt elegant!
Marta, has provat de cercar pel nom de "tres coes"?

Anònim ha dit...

Bon dia Kati,sòc en Kujtim e trobat molta informació d'aquest peix,té molts de noms com ara moll reial,mare del moll,rei reiet...
Aquest peix menja ous,larves i alevins de peixos i crustacis,viu a l'Atlàntic oriental,a la mar Mediterrània,des de Portugal fins a Marroc i fins i tot al Golf de Guinea.Aaa!Que casi m'olvido és una espècie de la família dels apogònids i de l'ordre dels perciformes.Esper que us hagi servit d'ajuda.Adeu!!!

Alba ha dit...

Jo no he trobat informacio pero crec que sa informacio que a trobat el Kujtim ens servira de molta ajuda

katy ha dit...

Hola a tothom! Vaja Kujtim, estic molt contenta perquè veig que has fet una bona feina de recerca.
Per ara ets l'únic que ha trobat qualque cosa.
Però he de dir que crec que és possible que aquesta informació que has trobat sigui d'un peix molt semblant al que tenim en forma i color, però que té coses diferents, com ara les aletes, etc.
T'anim a seguir investigant, perquè crec que aquest peix que cercam no és de la família dels apogònids. On vas trobar la informació hi vas poder veure alguna foto del peix? Vas veure les aletes tan llargues com les té el nostre?

Anònim ha dit...

Hola Kati,aquesta informació la vaig trobar per viquipedia i vaig veure una foto molt semblant en aquesta,tenia unes aletes llargues però crec que el color no era el mateix.

joan f.v ha dit...

Aquest peix es molt bonic m`agrada molt aquest peix es de color taronja

Anònim ha dit...

A yo m'agradat el peix nou es el mes guapo de tot l'aquari (soc en pablo milan de 6c una salutacion adeu)

Anònim ha dit...

Hola a tots, som en Joan S. ja feia temps que no escrivia al vostre blog, però el mirava...
Hola Kujtim, veig que has investigat, però mira, crec que el peix que teniu, el tres coes, es un anthias anthias (nom científic), i el que tú vas trobar a la vikipedia crec que és un apogon imberbis. Son dos peixos vermells que s'asemblen un poc, però si et fixes amb els ulls no són iguals.
Si mirau la pagina fotonatura.org a la secció de fotosubmarina, hi ha una foto del peix que teniu en llibertat, crec que es de Canaries i li diuen Fula...ja me contareu.

Anònim ha dit...

a yo tambe me a gradat molt en peix de tres coes pereix un peix de marv dolce i te tes coes pereix mes raro pero es super guapo(soc en pablo de 6c)