divendres, 5 de març del 2010

EL PEIX MÉS VERINÓS DEL MÓN


El peix més verinós del món és el peix pedra (Synanceia verrucosa).Habita en les aigües del pacífic i Oceà Índic.S'alimenta de petits peixos i crustacis.

El seu aspecte és el d'una pedra coral·lina i el camuflament és tan perfecte que sols es descobreix per casualitat.La seva zona dorsal està coberta de 13 espines,cada una d'elles amb una glàndula verinosa.

Suposa un risc important per els banyistes, ja que poden trepitjar-lo accidental ment.En aquest cas el banyista sent un intens dolor provocat per la seva potent metzina verí.

Depenent de la zona i la profunditat de la ferida, pot provocar inflamació dels teixits, paràlisi, commoció i si no es tracte medicament en el termini d'unes hores, el nivell de les toxines pot causar la mort per parada cardiorespiratoria.

En els casos en els quals la persona ha resultat morta sol ser a causa que aquesta s'ha clavat les espines al pit o a l'abdomen.

(Aquesta imatge l'hem agafada de sa Viquipèdia,si voleu anar a la pagina de la Viquipèdia feu clic damunt el títol)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina por, tanta sort que per aquí no n'hi ha d'aquests peixets tan perillosos.

Xavi ha dit...

Aquest peix si que és un peix molts camuflat.Es el mes gros?

Anònim ha dit...

Hola al·lots, som en Joan S.
Mirant aquest peix que ens heu presentat, record un viatge a l'illa de Tahiti, al Pacífic.
Hi anàrem per un més, a pescar i busejar, allà hi havia balenes, taurons grans i petits, enormes espets (barracudes), etc. Però la gent d'aquella illa només ens va advertir d'una cosa, que quan caminàssim per la vorera de la mar amb els peus dins l'aigua mai no ho féssim descalços, per no picar-nos amb un peix pedra...de tots aquells animals que descobrirem en aquell lloc, aquest petit peix, era el que els feia més por.

katy ha dit...

Hola a tothom! La veritat és que amb la "pell" que té aquest peix, ha de ser difícil de veure. I més si està amagat entre les roques. Si un dia vaig de viatge pel Pacífic o l'Índic, Joan S., tendré en compte el que has dit, i me posaré unes xancletes per anar per la vorera, no fos cosa...

Anònim ha dit...

Hola,som en Xavier Mas.
Quan vaig anar a Maldives, en vaig veure bastants, el primer me va costar trobar-lo però desprès els veia ben ràpid. Tothom anava alerta per no tocar-los, en canvi, els taurons que teníem pel costat no mos preocupaven.
Per sort els peixos que tenim per aquí no són tan verinosos.

Alba ha dit...

Que interesant!El peix més verinos del mon.Pero quina por...

Anònim ha dit...

Soc na Carmen.Aquest peix es molt raro pero esta xulo