divendres, 5 de febrer del 2010

Peixos Abisals

La zona abisal és una àrea de profunditats majors de 2.000 metres, en la que hi ha pressions de més de 200 kg /cm2). Hi ha una osbcuretat total i amb un marge de temperatura de -1º a 5ºC. Com que no hi ha llum per devall dels 600m, la font de energia primària és una pluja de matèria orgànica de les aigües menys profundes, s'alimenten de peixos o altres animals morts.
Sorpren que els animals que viuen en la zona abisal són membres dels mateixos grups que els superiors. Així, trobam pops, calamars, peixos, mol·luscs, equinoides i cucs. La diferència és que estan desenvolupant sistemes adaptats al seu entorn i no els afecten les pressions tan enormes.


Aquestes són unes quantes imatges d'alguns d'aquests animals, que hem trobat per internet.Missatge enviat pel grup Peces Oscuros.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Holaa,soc n'Ainhoa de 6éB...
Quin tipus de peixos son aquests?
Son super raros!!
Adeuu,fins dilluns!!

katy ha dit...

Hola! Si que són molt estranys, com que viuen en una obscuritat total no tenen els colors a la pell com els peixos que viuen més a prop de la superfície.
Com que viuen a tanta fondària, són molt desconeguts, ja que és molt difícil estudiar-los bé.

Anònim ha dit...

Hola! Crec que son peixos molt estranys.Mai m`agués imagaginat uns peixos com aquests.Marta 6.c

Anònim ha dit...

Hola, som en Joan S.
Realment són extranys aquests peixos, un poc lletjos. Però tots s'assemblen a algun peix dels que viuen a poca fondaria. El primer pot pareixer un anfós, el segon un congre o morena, el tercer el tremoló o la farrassa, i el darrer, sembla un dofí. Pot ser són parents...

vicki.net ha dit...

Hola Cati soc na Victoria jo també crec que es molt estrany

Anònim ha dit...

Sabíeu que es sap més de la Lluna i de Mart que el que hi ha al fons al oceans?
Per això m'agrada investigar el que passa per la mar.
Xavier Mas