dimecres, 29 d’abril del 2009

L'AQUARI DE SAUBA: LA RONDALLA

Hi havia una vegada, una noia molt maca que es deia: Cati, era rossa i molt alegre, era la mestra. Un dia va tenir una gran idea, era la de posar un aquari a l'escola. Quan ja estava preparant l'aquari, varen començar a dur peixos per posar a dintre de l'aquari, un d'ells era una vaca molt dolenta, perquè es menjava tots els peixos de l'aquari, tots els nins de cinquè li tenien mania a la vaca i no els agradava gens aquesta vaca tan dolenta. Per això na Cati ens va explicar una rondalla molt bonica, sobre la vaca més bona persona del món:

Això es deia per l'oest d'Àfrica, que hi vivia una vaca que es deia 3456, a n'aquesta vaca sempre li dedicaven una cançó totes les ralletes, perquè aquesta vaqueta no menjava peixos, sinó que només menjava algues. Quan hi havia qualque perill, la vaqueta ràpidament avisava a totes les ralletes perquè no se les poguessin menjar.
Un mal dia va arribar un tauró, gran i lleig, la vaqueta va avisar a tots els peixos que hi havia un gran perill. Tots es varen amagar, però la vaqueta no va tenir sort aquest dia, i el tauró se la va menjar.
Va ésser així que la vaca va morir i la pau es va acabar. La família de la vaca es va enfadar tant que varen deixar de menjar algues i varen començar a menjar peixos.


Rondalla escrita per na Victòria.

3 comentaris:

alvaro ha dit...

Quina imaginaciò te na Vicki! jajaja!! aixo ha d`anar a un museum!

Anònim ha dit...

je je je... Estic d'acord amb tu!

viki.net ha dit...

Hola Cati soc na Viki i jo crec que en Alvaro sa passat em el que a dit