dilluns, 19 de gener del 2009

IMATGE DELS PARÀSITS




Les aportacions que heu fet amb els vostres comentaris me semblen molt interessants. Així podem conèixer diferents punts de vista. Ara tenim les coses un poc més clares, però no ens hem acabat de decidir.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia a tots, som en Joan S.
Realment aquestos parasits o polls marins, son molt lletjos.
Aquesta cantara és un poc petita i els parasits son molts i algun gròs. Però jo abans de fer res, observaria que pasa. Si el peix no té problemes de salud, pot ser ell mateix se'ls llevarà o pot ser creixerà i no li passarà res.
Jo he vist aquests polls marins en peixos adults, escorballs, anfossos...i han sobreviscut.
Observau la natura, sempre s'apren alguna cosa.

Anònim ha dit...

Enhorabona ¡¡¡¡¡ espectacular foto. Aquest aquari és increïble, conteu alguna cosa més de la càntara, s´alimenta ?,és mou molt? , sembla que pateix amb el paràsit? teniu més peixos? invertebrats?
Salutacions des d´ una illa més petita.

Anònim ha dit...

Hola Cati soc na Maria bulia dir una pregunta a Ariadna ets de Palma de Mallorca? o de alguna altra illa?.Bueno hem contestaras perfabo? grasis.

Anònim ha dit...

Hola soc na Marta els parasits alimenten del peix pero no el maten.Es un peix com els altres bueno neda igual que els altres.

Anònim ha dit...

Hola soc en Bernat, aquests paràsits s'haurien de llevar perquè arribaran a matar la càntara. El problema és com es lleven sense fer mal a la càntara.S'ha d'agafar molt en compte,alerta que no espolsi i s'ha de retornar molt aviat a l'aigua. S'hauria de llevar almenys el més gros.

Anònim ha dit...

Hola,soc na Kheline de 6èB jo crec que s haurien de deixar els paràsits perque ells també han de menjar,tambè son peixos y tambè tenen dret a viure.No els llevau y dexaulos com estan ara.

Anònim ha dit...

Hola a tothom,
som en Xavier i ja sabeu el meu comentari sobre el que heu de fer.
Les cànteres tenen una alimentació molt variada i són un dels pocs peixos que hi ha a les nostres costes que s'alimenten d'una de les algues tropicals que per desgràcia tenim a les nostres platges, la Caulerpa racemosa. Aquesta alga invaeix tots els tipus de fons i difilcuta el creixement d'altres algues i plantes marines. És molt fàcil de reconeicer aquesta alga, cercau fotos i sabreu quina és.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Hola Cati soc Pablo.
Vull que en Xavier Mas sapiga que estic llegint un del seu llibre.Es fantastic voure com es reprodueixen, la seva dequina familia son,la seva morfologia la biologia i abitat...
A i que sapigues que ets un dels meus atmiradors marins preferits com en Pere Pallens.

Anònim ha dit...

Hola Maria visc a una illa més petita , mon pare és farer ,ara li diuen ,técnic en senyals marítimes, i vaig amb ell moltes vegades a revisar el far i comprovar els mecanismes jo l´esper en el port petitet de l´illa i m´agrada observar la vora de la mar i cercar coses , per aixó quan veig el vostre aquari sembla que teniu la vora de la mar a la classe . com van els paràsits de la càntara?

Anònim ha dit...

Hola Ariadna soc na Maria.Yo soc de la classe daquest aquari.Na Cati es la meva tutora.Crec que tu i yo podem ser amigues del aquari.Bueno grasis per contesterme.Adeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Anònim ha dit...

hola katyusca perfy estic aqui soc na Tania .Crec que de berias yebarli els parasits perque es incomot verlo .ADEUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

Anònim ha dit...

Hola Pablo, som en Xavier Mas i estic molt content que t'agradi el meu llibre.

Anònim ha dit...

Hola Ariadna, soc en Joan S.
Així vius a una illa petita...les nostres illes no son gaire grans, algunes son petitetes.
M'agraden les illes, de cintura per amunt hi pots caminar, correr i fer volar estels amb el vent...de cintura per avall hi pots nedar, bussejar i navegar... com es diu la teva illa, pot ser la coneixem?

Anònim ha dit...

Hola Katy som n´Ainhoa de 5éB i en Andrés de 6éB.A noltros ens pareix que seria millor llevarli els parasits a aquest peix.

ivan ha dit...

pareixen peixos (bichobolas)

Anònim ha dit...

Pobret peixet millor que li traieu aquests polls marins perquè potser li molesten! Molt bona foto per cert

Anònim ha dit...

Ualaaaaaa vaya quins cacho bichos!!!
No se com us podeu quedar de braços creuats feu alguna cosa!!!!
Hem sembla que no tracteu gaire be els vostres peixet ehh??!!

Anònim ha dit...

jajajaja k bo lo dels bixo bolas pos si k ho sembleen jajajaj