dijous, 15 de gener del 2009

Gran dilema...

A veure si ens podeu ajudar...
L'altre dia vàrem dur un peix nou a l'aquari, és un càntara. Aquest peix té tres paràsits (un d'ells bastant gros) aferrats a la pell. Al principi pensava que li podriem llevar aquests paràsits i així el peix estaria millor. Però alguns/es alumnes de la classe varen pensar que els paràsits necessitaven estar aferrats a algun peix per alimentar-se, i també tenien dret a viure.
Així que ara no sabem ben bé que fer, si llevar els paràsits i que el peix estigui millor, però els paràsits no; o deixar estar els paràsits al peix, i no interferir en la natura.

Ens agradaria llegir la vostra opinió! Gràcies!

15 comentaris:

Pere Planells ha dit...

Jos vos contestaria amb dues preguntes:
- Quan teniu polls al cap que feis, els deixau viure pobrets o els matau?
- quan el vostre gos té puçes les llevau o les deixau que visquin?
Esper haver estat d'ajuda.

Anònim ha dit...

Hola Cati soc na Victoria jo crec que tendriem que llevarli el paracit i el tres paracics es posesin a un peix mort.Adeu

Anònim ha dit...

Hola a tots i totes, feia molts de dies que no us visitava.
Observau ben bé si aquests pàrasits li fan mal o si li fan alguna feina beneficiosa al peix. M´han agradat les preguntes d´en Pere. Si jo tingués polls m´els llevaria.

Nuria ha dit...

Interessant pregunta! Jo estic d'acord amb n'Ariadna però hem de tenir molt clares les preguntes que ha fet el company Pere!!Una abraçada!! i passau unes bones festes de Sant Antoni!!

Anònim ha dit...

Yo crec que siria millor llevar-li els parasits perque si no el peix es quedara amb poca energia i aquestes coses.Besitos a tots i bones festes.
Marta

Anònim ha dit...

Hola Cati soc na Maria bulia dir que llo crec que deveriem llevarlos pero una pregunta ¿si els llevasim els parasits es pudrien deixar al aquari perque visquesin? pero nomes si els parasits podrien viure que sino nose si els em de llevar o no.Bueno adeuuuuuuuuuuuuuu. Fins Dilluns.

Anònim ha dit...

Hola a tots, som en Joan S. estic sorprès amb les complicades reflexions que arribau a fer amb l'observació de l'aquari.
Jo només comentaria una cosa, interferir en el camí de la natura quasi sempre es molt delicat, i molt sovint per arreglar una cosa s'alteren algunes altres. Pot ser no es el cas, però tal vegada hi hauria que deixar que la natura, que dona les mateixes oportunitats al peix i al parasit, decideixi... pensau el que va dir algú:
"La natura es sàbia"

Anònim ha dit...

Hoooooooola!
Som na Bel.
La meva opinió és que si voleu que els paràsits segueixin, llevauni al menys dos i deixau-n'hi només un... POBRET!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Hola Cati jo crec que podriem llevar algun poi i despres ficarlo un altre vegada dins l'aquari.Aixi podrem voure com cerca menja.
Saluts Pablo.

Anònim ha dit...

Crec que hem de deixar fer la naturalesa i aprendre d'ella. De moment ja hem pogut comprovar que els paràsits es poden desplaçar d'un peix a un altre i una de les coses que pretenem amb l'aquari es aprendre i ser observadors.
Your English teacher

Anònim ha dit...

Yo crec que li hen de deix perqué alomigo a nascut així i no volen que li llevin

Anònim ha dit...

hola som en tino de 6ªb jo crec que teniu que deixar els parasits perque nosaltres no tenim que canviar la natura segur que hi ha millons de peixos que moren per aixo es una roda que forma part de la cadena alimenticia.

Anònim ha dit...

Hola, som en Xavier Mas.
Aquest tipus de paràsit no sol arribar al peix, quan nota que el peix es debilita cerca un altre peix del qual alimentar-se. Solen parasitar peixos petits perque aquests no tenen força de llevarse-los amb les roques del fons. Si fos un peix més gros es fregaria el cos contra les pedres per esclafar el paràsit. Si intentau llevar-li els paràsits li fareu més mal, seria com si ens intentam llevar una paparra i no ho feim bé. A més, quan l'agafeu també li podeu llevar les escates i serà fàcil que agafi qualque infecció.
El pitjor de tot és que si s'arriben a reproduir els paràsits podreu començar de nou, hi haurà centenars o milers de paràsits nedant per l'aquari, per el que vos aconsell que l'amolleu a la mar.

Anònim ha dit...

idoi am sa de'n xavi ja tens sa resposta a que fer especte al peix a som en tino 6ªb que vagi be

katy ha dit...

Crec que tens raó Tino. No vull ni pensar com seria tenir centenars o milers de paràsits nedant per l'aquari...!