divendres, 29 de gener del 2010

FEIM EL BLOC ENTRE TOTS I TOTES

Aquest curs ens hem proposat construir el bloc conjuntament entre totes les alumnes i tots els alumnes de 6è de l'escola.
A partir d'avui, anirem posant diferent informació de coses de l'aquari, animals marins (encara que no els tinguem a l'aquari) i altres coses relacionades amb la mar. Esperem que us agradi.

Les estrelles



Les estrelles de mar tenen la boca a la part inferior i aquesta esta rodejada d´una sèrie de braços radials que l´ajuden a moure´s, a subjectar-se , i a menjar .De vegades no tenen anus, i si el tenen está a la part superior del cos. Aquest animal també té uns budells grossos, un complex sistema de cavitats i un sistema nirviós senzill, i a més no tenen cervell. També les estrelles de mar tenen variats colors com, taronja, vermell, blau, groc, etc...
El seu nom cíentific es : ASTEROIDEA.
Només viuen sis anys .

Els crancs



Tornam de nou amb l'aquari, posant invertebrats. El nostre primer invertebrat es el cranc, un crustaci decàpode. Cranc és el nom comú de diverses espècies, de crustacis decàpodes.Quasi tots els crustacis de nom cranc pertanyen al grup dels branquiürs.
Els crancs tenen una closca dura (exoesquelet)que han de mudar.Tenen 10 potes en el cefalotòrax, les potes de davant pinces i les de darrera per nedar.
Parlant d'aixó m'ha passat pel cap una pregunta:De que s'alimenten els crancs?

divendres, 22 de gener del 2010

PER FI JA ESTÀ EN FUNCIONAMENT!

Gràcies a la col·laboració d'alguns alumnes que han duit moltes garrafes i botelles d'aigua, hem pogut posar l'aquari en marxa!
Gràcies Pablos, Victòria, Alba, Alvaro, Xavier, Carlos, Carmen, Marta, etc. (Si me deixo algú, perdó i ja l'afagiré).
A més hi ha hagut uns quants alumnes que han duit eriçons de mar, gambes i altres animals marins molt curiosos que ja us anirem explicant.