dimecres, 29 d’abril del 2009

L'AQUARI DE SAUBA: LA RONDALLA

Hi havia una vegada, una noia molt maca que es deia: Cati, era rossa i molt alegre, era la mestra. Un dia va tenir una gran idea, era la de posar un aquari a l'escola. Quan ja estava preparant l'aquari, varen començar a dur peixos per posar a dintre de l'aquari, un d'ells era una vaca molt dolenta, perquè es menjava tots els peixos de l'aquari, tots els nins de cinquè li tenien mania a la vaca i no els agradava gens aquesta vaca tan dolenta. Per això na Cati ens va explicar una rondalla molt bonica, sobre la vaca més bona persona del món:

Això es deia per l'oest d'Àfrica, que hi vivia una vaca que es deia 3456, a n'aquesta vaca sempre li dedicaven una cançó totes les ralletes, perquè aquesta vaqueta no menjava peixos, sinó que només menjava algues. Quan hi havia qualque perill, la vaqueta ràpidament avisava a totes les ralletes perquè no se les poguessin menjar.
Un mal dia va arribar un tauró, gran i lleig, la vaqueta va avisar a tots els peixos que hi havia un gran perill. Tots es varen amagar, però la vaqueta no va tenir sort aquest dia, i el tauró se la va menjar.
Va ésser així que la vaca va morir i la pau es va acabar. La família de la vaca es va enfadar tant que varen deixar de menjar algues i varen començar a menjar peixos.


Rondalla escrita per na Victòria.

divendres, 24 d’abril del 2009

L'AQUARI DE S'AUBA: LA RONDALLA




Il·lustració feta per na Victòria.

dimarts, 21 d’abril del 2009

COM DORMEN ELS PEIXOS?

Una persona que ha visitat el blog ha fet una pregunta molt interessant "Com dormen els peixos?". Crec que entre tots/es podriem intentar contestar aquesta pregunta. Segur que cadascú pot aportar qualque cosa per ajudar a resoldre aquest misteri.



A un bloc relacionat amb el món marí (Associació Subaquàtica Cala'n Porter), he trobat aquesta fotografia, i l'explicació de la foto deia que és un peix dormint. Vos és familiar aquest peix? Recordau com es diu?